Трето основно в град Гоце Делчев спечели още два проекта

Одобрен е проект на иновативното гоцеделчевско училище “Братя Миладинови” по националната  програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Музеите като образователна среда“.

 

В проекта ще участват ученици от вторите  класове с учители Мария Канатова, Катерина Щранкова, Н. Лапчева и Мария Василева. Целта е да се разширят и обогатят представите и понятията за родината и нейното славно и героично минало, да се изградят  систематични знания за културно-историческото наследство на България и нейните природни забележителности, както и да се развива патриотичното чувство на учениците.

Децата ще посетят исторически светини, музеи, черкви, родни градове на национални герои, ще участват във виртуални уроци, викторина и изложба, ще изработят цветни карти, мултимедийни и електронни продукти.

Другият одобрен проект на училището е по националната програма „Заедно в грижата за ученика”, модул, свързан с осигуряване на условия за системно проследяване на личните постижения на учениците в началния етап чрез създаване на индивидуално портфолио.

През учебната 2019/2020 г. учителите Мария Пиргова,  Емилия Москова, Катерина Щранкова, Мария Канатова и Людмила Червенкова ще изработят  ученическо портфолио, което ще съдържа раздели, където ще се съхраняват материали, отразяващи развитието на учениците по всички учебни предмети, ученическите таланти, както и изяви в извънкласните дейности. То ще отразява различни процеси от работата на ученика през цялата учебна година и ще послужи за оценяване и самооценяване на неговото развитие.

Пирин Прес

Next Post

Ансамбъл за народни песни „Китка шарена“ село Катунци с куп отличия от Световен шампионат по фолклор

ср сеп. 11 , 2019
От 21.08 до 01.09.2019 г. в черноморските ни курорти – Несебър, Бургас, Слънчев бряг, Поморие и Свети Влас се проведе деветото издание на Световния шампионат по фолклор „World Folk 2019”. Фолклорният ансамбъл „Китка шарена“ към НЧ „Просвета – 1935“, с. Катунци с художествен ръководител Евтим Зайков спечелиха симпатиите на журиращата […]