Трима арестувани за тероризъм в Атина

Трима души бяха арестувани в антитерористична акция в Атина, като един от тях бил избягал затворник, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

Според информацията, един от арестуваните, член на радикална анархистка организация, е избягал от затвора в Тиринта през юни 2019 г. Той освен това е заподозрян в съучастие във въоръжен грабеж във Вевенто, Северна Гърция, от 2013 г. и е бил осъден две години по-късно на 13 години затвор, като към обвиненията тогава е прибавено и нападение срещу длъжностни лица.

Освен това през 2011 г. той е задържан от полицията по време на протест, след като се опитва да стреля по органите на реда с лък.

Все още няма информация за това кои са били другите двама задържани.

Пирин Прес

Next Post

Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Община Белица Радослав Ревански, тържествено ще открият зимния празник в именития планински курорт Семково

чт ян. 30 , 2020
Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова отново уважи поканата на кмета Ревански и пристига на зимния празник в планинския курорт Семково. За трети път Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Община Белица Радослав Ревански, тържествено ще открият зимния празник в именития планински курорт Семково, който през 2015 година бе възстановен […]