Увеличиха таксата за паркиране при Рилския манастир

Такса паркиране при Рилския манастир е увеличена с 1 лев, установяват посетители на светата обител през почивните дни. Паркиране за лек автомобил от 4 лева вече е 5 лева – независимо от времето за престоя, съобщава БНР.

Увеличение има и при таксата за автобусите от осем на десет лева, казаха превозвачи. Таксите са валидни за паркоместата и при Дупнишката и при Самоковската порта. Новите такси принуждават посетители да остават колите си при отбивките по пътя за манастира и да стигат до светата обител пеша. Последните около 15 години паркирането при Дупнишката порта с около 40 места оставаше непроменено – по 4 лева за леки автомобили, по 6 лева за бусове, по осем лева за автобуси.

„За 15 минути престой плащаш като за цял ден“, недоволстват пристигнали с частен превоз посетители на светата обител.

Пирин Прес

Next Post

Назначиха 24 души по програмата на заетост по проект „Работа“ в Община Разлог

пн юли 16 , 2018
Във всекидневната си работа новоназначените ще отговарят за поддръжката на общинските сгради и прилежащите им площи. Те ще поддържат зелените площи и парковите съоръжения в с. Баня, с. Годлево, с. Бачево, с. Елешница, с. Добърско и селата Горно и Долно Драглище. Назначените на работа хора са на длъжност „Работник, озеленител“ […]