Уикендът – студен!

В късния следобед очакваме нова студена снежна вълна, която ще премине от североизток на югозапад. Валежите от сняг ще обхванат североизточна България, Предбалкана, Стара планина и отделни райони южно от Стара планина.

Вятърът ще се усилва по линията на валежите с най-силни пориви по склоновете и билото на Балкана. Температурите в най-топлата част на денонощието – между 2 и 7 градуса. Най-високи стойности – по западното течение на Дунав, в района на Пловдив и Пазарджик, и в Югоизточна България.

В планините – облачно и ветровито с пориви на вятъра над 50 километра в час. Тук-там ще превалява слаб сняг с по-значителни количества привечер в Централна и Източна Стара планина. Температури в планината – от минус 2 до минус 8 градуса.

Опасност от възникване на лавини има по планинските масиви в страната. По-значителен риск от възникване на спонтанни свличания на снежна маса – в Централна Стара планина и в Рила, където снежната покривка е най-голяма.

Почивните дни ще са студени. Облачността – разкъсана, в неделя до слънчево време. Ще нахлува леден арктически въздух. Температурите през деня – около нулата в събота. И двете сутрини – много студени. Термометрите в неделя сутринта ще гонят минус 10 – минус 12 градуса. По-студено – в Североизточна България и по планините.

В началото на новата седмица дневните температури ще се повишат с кулминация във вторник-сряда, когато термометрите ще покажат 8-10 градуса.

Пирин Прес

Next Post

Проф. Петров: Коронавирусът е бойно биологично оръжие, което ще вкара в рецесия целия свят до 6 месеца

пт февр. 7 , 2020
Коронавирусът в Китай е между 200 и 500 пъти по-заразен от вируса на грипа. Тук 10 души заразяват 40, а 40 – 1600. 1600 души заразяват 5000. Тоест тука е изключително ускопена заразността. Вторият аспект е смъртността, която при грипа е 1 на 1000, а при коронавируса официално е около […]