УНИКУМ! Шушана предизвика фурор в Англия!

Шушана цъфна в английски учебник! Лирическата героиня от култовата песен на Наско Ментата помага на малките деца в цяла Великобритания да се научат да произнасят трудни думи. 

Книжката е с цветни илюстрации и разказва за живота на Шушана и предизвиква истински фурор в кралството. Тя се казва „Моето име е Шушана“ и е хит в Англия сред малките деца. Почти всяко семейство, което има хлапе, има в дома си книжката, пише ежедневник.

В произведението младото момиче се мести да живее в нов град. Точно както Наско Ментата пее в своята песен и девойчето на име Шушана се чувства самотно. То започва да ходи в ново училище и няма никакви приятели. Притеснява се, че името й е твърде сложно и другите малчугани няма да могат да произнасят правилно.

И точно това се случва. Щом Шушана се представя пред новия си клас, съучениците й си оплитат езиците, за да могат да изрекат името на новото момиче. Поради тази причина учителят предприема игри, с които да научи останалите деца в класа да произнасят по-сложни думи. Даскалът се опитва да приобщи Шушана колкото се може по-бързо към останалите ученици.

Книжката служи като помагало на куп подрастващи малчугани в цяла Великобритания. Четири-петгодишните деца в Англия се научават да четат именно с произведението „Моето име е Шушана“.

Преди време Богдана Петрова, която спечели първия сезон на „България търси талант“, направи своя кавър версия на безспорния хит „Шушана“. Парчето на сляпата певица от Пловдив е истински хит в кралството и има стотици хиляди гледания и споделения само за месец и половина.

Пирин Прес

Next Post

Първото българско училище зад граница навършва 100 години

пт февр. 23 , 2018
Българското училище в Унгария и изграждането на параклис в Будапеща са първите неща, които прави създадената през 1916 година Българска църковно-училищна община, чиято основна задача е духовното израстване на българската общност в Унгария. През дългата си история то минава през различни етапи, но винаги е било училище за децата на […]