Ученик намери портмоне и го предаде в полицията

Ученик от СУ „Панайот Волов“ в Шумен намери портмоне с 300 лева и го предаде в полицията, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР, предаде новини.бг.

В голямото междучасие днес 18-годишният Ивелин Казаков отишъл да вземе служебна бележка за доходите на майка си, която да му послужи за получаване на стипендия в училище. На тротоара, до сградата на Радио Шумен, забелязал червено дамско портмоне. След като установил, че в него има голяма парична сума веднага отишъл до РУ- Шумен, за да го предаде.

Собственичката му е открита и поканена в полицейското управление, за да си го получи. Тя е казала, че дори не е разбрала, че си е изгубила портмонето и е благодарила на ученика, че го е предал в полицията.

Бъдещият абитуриент е споделил, че дори за секунда не е мислил задържи парите за себе си „Две години поред работя като сервитьор на морето и знам каква е цената на парите. Предположих, че за някой това може да са последните пари. Досега съм намирал само празни портмонета“, е отбелязал Ивелин.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Президентът Радев за Борисов и Гешев: Зададох им ясни въпроси, чакам отговор

пт февр. 14 , 2020
Зададох ясни и конкретни въпроси, чакам някакъв отговор. Така лаконично президентът Румен Радев отговори на журналистически въпрос дали питанията му към премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев са били чути, съобщава Novini.bg. ,,Питайте ги, вие сте затова – да питате, да задавате истинските въпроси, истинския дневен ред“, призова журналистите […]

Pirin Press