Ученици от Гоце Делчев направиха поход до Кременските езера

Паркови служители от Дирекция „Национален парк Пирин“ и членове на клуб „Пирински стражи“ проведоха невероятен поход до Кременските езера в Пирин. 

Неуморните туристи на Трето ОУ „Братя Миладинови“ в град Гоце Делчев не спират да опознават и да се наслаждават на приказната българска природа.

Ученици от Гоце Делчев направиха вълнуващ поход до Кременските езера
Снимка: Трето ОУ

Походът бе част от планираните мероприятия между туристическия клуб и Дирекцията за летния сезон и бе организиран от паркови служители и ръководителите на учениците.

Планинарите преминаха по живописен, но труден и продължителен маршрут. Насладиха се на много езера – Бежбожкото езеро, Кременските езера, Попово езеро, изкачиха и връх Джано (2668 м н./в.).

Целият маршрут на ентусиастите от иновативното Трето ОУ бе: Гоце Делчев – Добринище – хижа „Гоце Делчев“ – хижа „Безбог“ и Безбожко езеро – Кременски езера – вр.Джано – Попово езеро (вкл. още няколко от Поповите езера) – х. „Безбог“  – Добринище – Гоце Делчев.

Пирин Прес

Next Post

Очаква се голямо поскъпване на свинското до Нова година

пн авг. 5 , 2019
До Нова година цената на свинското у нас ще бъде с около 50% по-висока, отколкото е била в началото на 2019 г. Средната му цена ще е 7,50 лева – това заяви по bTV експертът на Асоциацията на месопреработвателите в България Кирил Вътев, цитиран от Блиц. „Цената вече се е […]