Ученици от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви”, гр. Разлог участваха в учебно занятие под наслов „Предприемачеството като избор на кариера“

Инициативата е по проект „Твоят час“ (G05M20P001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности“), а учениците са от Клуб „Моите бизнес мечти“, с ръководител Росица Кирева.

 

Гостоприемен домакин на учениците от клуба бе Европейския информационен център „Европа директно“ в Благоевград. Красимира Хаджикосева представи нови възможности за реализиране на бизнес идеи на млади предприемачи, както и възможности за финансиране на стартиращ бизнес.
Разделени в екипи, учениците предложиха свои предприемачески идеи, а темите, по които работиха бяха „Какво е необходимо, за да стартираме собствен бизнес”, „Предимствата да правим бизнес”, „Недостатъците да се занимаваме със собствен бизнес”.
В хода на последвалата дискусия бяха разгледани по-подробно възможностите на програмата на Европейския съюз „ЕРАЗЪМ за млади предприемачи“.

Пирин Прес

Next Post

ОБЩИНА САНДАНСКИ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ СВОЯ ПРАЗНИК С БОГАТА ПРОГРАМА

ср апр. 11 , 2018
На светли четвъртък след Великден град Сандански чества своя празник, който тази година ще бъде на 12 април 2018 г. Празничните тържества започват още в сутрешните часове на Манастир „Св. Св. Козма и Дамян“, където ще бъде отслужена тържествена литургия от Негово Високопреосвещенство Митрополит Серафим и водосвет с иконата на […]