Учители от Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев взеха участие в образователен форум

От 21 до 23 август в Културен център „Морско казино“ в град Бургас се проведе 10-то Юбилейно издание на образователния форум „Иновации в обучението и познавателното развитие“.

Над 160 лектори от цялата страна и от чужбина представиха идеи и добри практики за въвеждане на иновативни методи и технологии в детските градини и в училищата.

Директорът на училището ни представи доклад на тема „Офис 365 за намаляване на административната тежест в училище“, преподавателите Христина Попаркова и Ангелина Маркова представиха реализираните иновативни практики „Екскурзията като форма на изнесено обучение, а Надка Динева и Илия Динев – доклад за изпробваната от учениците им техника – Ебру – рисуване върху вода.

Целта на форума е преподаватели, учители и директори от всички нива на образователната система да обсъдят най-новите и модерни тенденции в процеса на обучение, възпитание и социализация на децата и учениците.

Освен представяне на докладите и личните запознанства на иновативни учители от България и Европа, продукт на форума е списание „Образование и технологии“, от което се издават два брроя годишно. В първия брой се публикуват научни статии, анализи, доклади и научни съобщения. Във втория брой се публикуват добри педагогически практики, описание на проектен опит и други, тясно свързани с практиката на учителя анализи и изводи. 

Пирин Прес

Next Post

С усилени темпове ремонтират площада в град Белица

пт авг. 23 , 2019
Нови плочки, пейки, кошчета за отпадъци, озеленяване, места за отдих, както и ново парково осветление са предвидени в реконструкцията на централния градски площад. Пеещи фонтани и 3D осветление върху сгради ще радват жителите и гостите на планинския град. Първата копка бе направена на 24.05.2019 година. Жителите на Белица се надяват […]