Фатален мъж-измамник, накарал банкерка да свие 1 млн. лв.

Жената постоянно му пращала пари въпреки болните си родители, които имали нужда от грижи

Нови горещи подробности дойдоха от морската ни столица за крупната банкова измама, която бе засечена във Варна и за която първо БЛИЦ съобщи. Зад решението на банковата служителка да посегне на парите на клиентите на банката стои фатален мъж измамник от Монтана. Жената постоянно му пращала пари въпреки болните си родители, които имали нужда от грижи.

Медията ни припомня, че по-рано днес стана ясно, че вложители в голяма банка са били измамени с близо милион лева. Стана ясно, че 38-годишна банкова служителка е била задържана вчера във Варна заради присвояване на 1 млн. лева от сметки на клиенти. Парите са превеждани в сметка. Сигнал за престъплението са подали от самата банка. Това съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор Красимир Конов.

Служителката в българска банка е задържана за 72 часа. Според наши източници и двамата родители на банковата служителка са болни. Самата тя е стара мома и, най-вероятно, това е станало причината измамник от Монтана да успее да я върти на пръста си цели три години.

По наши данни отчаяната за внимание и ласки жена, която е на 37 години, се е оплела в мрежите на измамника, с който се е запознала по интернет и дори никога не била виждала. Жената разполагала само с три негови снимки. Известно е, че той е започнал да мами жената преди 3 години по различни поводи, за които все му трябвали пари. Една от версиите е, че трябвало да си оправи проблемите с лихвари.

Първоначално жената изпратила на мъжа всичките си спестявания, а след това и спестяванията на родителите си. Виртуалният приятел се представял като Мирослав Михайлов, но разследването е установило, че това не е истинското му име. Той карал банковата служителка да адресира колетите на името на Сергей, който уж му бил братовчед. Също така тя и баща ѝ са теглили кредити, за да задоволят финансовите апетити на измамника. Според наша информация, общата сума на личните средства, изпратени му от измаменото семейство, възлизат около 60 000 лева. Жената му ги изпращала в колети чрез куриерска фирма.

След като всичките източници на финансите на семейството били изчерпани, старата мома решила да посегне на парите в сметките на клиентите на банката, само и само да запази връзката си с мъжа от Монтана. Също е известно, че самото семейство е в много тежко положение. Майката на банковата служителка е болна, а баща ѝ е с два ампутирани крака. В момента властите проверяват нейната версия. Според някои източници, въпросният мъж от Монтана вече е задържан и сумата от 30 000 лева е иззета.

Пирин Прес

Next Post

Трагедия на асфалта в Симитли взе една жертва

чт ное. 28 , 2019
56-годишен мъж от село Крупник загина след инцидент с автомобил в трудно достъпна местност при добив на дърва. Сигналът за инцидента е подаден към 17 часа снощи от землището на село Сушица.Той отишъл да набере дърва за огрев в силно пресечена местност. С джипа си потеглил по стръмен наклон. Превозното средство обаче […]