Фестивалът „Златен грозд“ събра ценители на виното в Мелник

Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се провежда за девета поредна година в Мелник. Програмата на празника е богата, а дионисиевата напитка е с неповторим вкус, признат не само у нас , но и в световен мащаб.

Всеки от присъстващите имаше възможност да дегустира разнообразни вина от избите в района. Гостите опитаха безплатно от мелнишкото вино, от което дори Чърчил е пил някога.

Производители на домашно вино участваха и в традиционния конкурс, който се провежда в две категории – „Мелнишка лоза“ и „Букет“, като всеки желаещ имаше възможност да провери качествата на вината от новата реколта. Освен да опитат от най-добрите вина в района , гостите се запознаха и с фолклорните традиции на най-малкия град в България – Мелник.

Пирин Прес

Next Post

Победителите на зимния празник в Семково

сб февр. 8 , 2020
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В СКИ СЛАЛОМА И КОНКУРСИТЕ ЗА ЕСЕ И РИСУНКА С ТЕМА „СЕМКОВО ПРЕЗ ПОГЛЕДА МИ“ В ЗИМЕН ПРАЗНИК „БЕЛИЦА СЕМКОВО“ 2020 ПРОВЕДЕН НА ПИСТА „ЕДЕЛВАЙС“ Категория до 12 години момичета : На 1-во място Купата на кмета и златен медал – Яна Станева с време – 25:17 […]