Фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите

Фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза. За специална екстра в роден семеен хотел разказа читател на в. „Монитор“ – парцал и метла посрещат летовници.

За да се избегне среща с камериерките, почиващите получават допълнително занимание в почивката си. Срещу 100 лева на вечер летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда – метли и прахосмукачка. „Екстрата“ се предлага в известното курортно селище Лозенец.

По време на престоя персонал на хотела не притеснява почиващите, на всеки три дни камериерки оставят пред вратите чисти чаршафи и кърпи. Вечерта минават и събират мръсните. Обяснението на управителя е, че заради епидемията от коронавирус така се пазят хем гостите, хем наетите в хотела за поддръжка.

В близкия къмпинг „Нестинарка“, известен със ситния пясък, пък събират допълнително пари за такса „барбарон“ в плажно заведение. За специалната екстра разказа във фейсбук профила си Християн Георгиев. Той е седнал с половинката и двете си деца в капанче до морето. Въпреки консумацията от над 60 лева сервитьорът му връчил сметка с необичайна такса за ползването на два импровизирани фотьойла

„Плажчето е гръмко обявявано като едно от безплатните и наистина има зони, в който шезлонг и чадър са по 0 лева. Но тук идва голямото но, в заведението „Клуб 35″, което имахме неблагоразумието да изберем, се плаща за барбарон по 6 лв.“, разказва човекът.

В началото на месеца бе съобщено пък за „златни“ чадъри на Слънчев бряг. На курортисти е била сервирана сметка от 64 лв. за ползваните удобства на пясъка, което прави по 12 лева за чадър и по 10 лева за шезлонг. Стопаните на плажа веднага се оправдаха, че служител новобранец се е объркал и таксувал курортистите по стара тарифа, а от Министерството на туризма припомниха, че това лято тарифите не може да надхвърлят 4-5 лева.

Все повече стават сигналите, че обещаните безплатни (или на символични цени) чадъри и шезлонги всъщност излизат скъпо на курортистите. Наскоро например летовник на плажа Бургас-север се оплака, че са му казали, че сянката върви задължително с консумация от прилежащия бар, а едно кафе от въпросния бар струва 8 лева.

По десетачка срещу течението на Ропотамо

По 10 лева за възрастен и по 5 лева за дете се предлага разходката с лодка по Ропотамо преди активния сезон. Табелите указват по-скъпа услуга, но малкото туристи са принудили търговците да свалят цените.

Разходката е срещу течението, пътуване до устието на реката не се предлага. По маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чиито надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии. Мястото, откъдето може да се качи група в големите открити моторни лодки, е почти до самия главен път Бургас-Приморско.

Лодката се движи с 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото „Вельов вир“. Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Срещу 10 лева отгоре получавате и снимки за спомен.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Доц. Кунчев за коронавируса в Смолян: Всичко, което е трябвало, е направено

вт юни 30 , 2020
„В област Смолян и досега имаше отделни по-малки огнища на коронавирус. Има много контакти между хората и събирания. Сега сме се фокусирали върху предприятието, чиито собственик е осигурил много добри условия и всичко, което е трябвало да бъде направено, е направено. Не трябва да изключваме контактите, които се правят извън […]