Хандбалният „Пирин“ (ГД) привлече две класни попълнения

Първият е националът Тодор Калчев, който идва от „Локомотив“ (ГО). Той е смятан за един от най-перспективните млади гардове в шампионата.

Другият е , който в последните години хвърли много усилия за възраждането на хандбала в Петрич. Юношата на „Цар Самуил“ прекрати състезателната си кариера и основно се занимаваше с треньорска работа, но от „Пирин“ (ГД) бяха достатъчно настоятелни, за да го имат в състава си. С него петричаните в тима стават двама, след като от година и половина с успех под рамката на неврокопчани се подвизава Велик Танев. Дали е забравил как се играе елитен хандбал, бившият национал може да покаже в следващия мач с шампиона „Локомотив“ (Вн) след десетина дни.

Мелков и Калчев бяха картотекирани, като от днес започват тренировки с останалите си съотборници.

„Привличането им е отлична придобивка. Имат качествата, които да дадат по-голяма класа на нашия тим и със сигурност ще ни помогнат да гоним още по-уверено целите си. Надяваме се по-бързо да се аклиматизират и с тяхна помощ да бъдем по-силен отбор“, коментира главният треньор на пиринци Николай Пиргов.

Пирин Прес

Next Post

Стана известно пророчеството на Ванга за коронавируса

чт февр. 13 , 2020
Пророчество на българската пророчица Ванга, било направено преди десетилетия, в наши видя бял свят. Журналистът Сергей Кастарной от Русия бил приятел на святата жена и публикува информация в изданието „Вечерная Москва“, че Ванга е предрекла появата на коронавируса. Според предсказанието, ще дойде жестока болест, която ще погуби живота на милиони хора по […]