Хванаха мъж да шофира с 3,44 промила алкохол

Мъж на 33 години от смолянското село Борино е задържан от служителите на „Пътна полиция“ в обедните часове в петък заради шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от полицията в Пловдив.

Това е нов рекорд на заловен да шофира под въздействието на солидна доза алкохол водач. Той управлявал лек автомобил „Рено“, а нарушението е установено на улица „Петър Васков“ в Пловдив, пише standartnews.com.

Мъжът е задържан в ареста с полицейска заповед, а по случая е образувано бързо производство.

До момента за други предишни нарушения по Закона за движение по пътищата, мъжът има съставени 5 акта. Един от тях е за отказ да бъде тестван за употреба на алкохол. Свидетелството за управление на МПС  на водача, извършил нарушението, ще бъде отнето за срок от 2 години, а санкцията му възлиза на 2 000 лв.

Само преди пет дни 51-годишен пловдивчанин беше спипан зад волана с 3,22 промила алкохол.

Пирин Прес

Вашият коментар

Next Post

Вълчев: Децата между първи и трети клас, които не са учили дистанционно, се връщат в клас на 1 юни

сб май 23 , 2020
Децата от първи, втори и трети клас включително, които не са били включени ефективно в дистанционното обучение по време на извънредното положение, ще се върнат в училище за допълнителни занимания, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. „За децата между първи и трети клас учебната година приключва на 31 май. За […]

Pirin Press