Хотелиери и представители на туристическия бранш в с. Баня се срещнаха с кмета на селото

Хотелиери и представители на туристическия бранш в най-голямото и курортно село в община Разлог – село Баня се срещнаха и разговаряха с кмета на селото Магда Първанова. 

На дневен ред бяха поставени актуални въпроси, като прилежащата инфраструктура и  чистотата в населеното място. Като пример присъстващите посочиха порочната практика – изхвърлянето на нерегламентирани места на различни отпадъци. Хотелиери, ресторантьори и представители на бизнеса от село Баня призоваха за строги и налагани в максимален размер санкции срещу нарушителите. Установяването им би могло да стане с видеонаблюдение на зоните, където се знае, че често се изхвърлят отпадъци извън определените места.

Проблем, що се отнася до въпроса за чистотата на населеното място, е и недостатъчния брой контейнери и кофи за смет в райони с висок интензитет на посещаемост от туристи – двете реставрирани стари бани – Римската и Турската, водния атракцион, минералния плаж и Туристическия информационен център в село Баня.

В отговор на поставените въпроси кметът Магда Първанова обяви, че има заявени в отдел „Екология, чистота и земеделие“ допълнителни съдове за смет и ръководството на община Разлог съдейства за справяне с проблема с незаконните сметища.

Предстои да бъде взето решение, когато има висока посещаемост на туристи, съдовете да се изпразват от колите за смет поне два пъти, а не както досега – един път седмично. Тази година община Разлог планира да инвестира 1,5 милиона лева за реконструкция на улиците в село Баня. Средствата ще бъдат инвестирани в ремонтни дейности в центъра на селото, както и за монтирането на осветление.

 

bnr.bg

Пирин Прес

Next Post

Историк твърди, че е открил тайната на Голямата пирамида в Гиза

пн февр. 3 , 2020
Едно от седемте чудеса на света, Голямата пирамида в Египет озадачава изследователи и археолози от векове. Великолепната структура в африканската пустиня е мястото за последна почивка на няколко владетели на това древно царство, но, както смята експертът по древни цивилизации Матю Сибсън, пирамидата може да е построена по различна причина. […]