Чудовищна змия гигант заплаха за децата ни в река Струма

Смок с внушителната дължина от 3 метра хвърли в паника жителите на благоевграското село Струма. „Огромен е! Децата ни ходят да се къпят в реката и като нищо ще ги грабне и ще ги завлече в Струма.

Змиите от този вид не са отровни, но задушават жертвите си. Не ни се мисли какво ще стане, ако някое дете попадне в хватката на чудовището. Страх ни е да пускаме децата си, за да не се случи най-лошото“, кахърят се жителите на благоевградското село, цитирани от в. „България Днес“.Огромното влечуго от няколко дни обикаля край населеното място, а местните разказват, че срещата с него е причина да им побелеят косите на главата.

Според очевидци смокът бил не само много дълъг, но и имал впечатляваща обиколка – около 70 сантиметра. Този вид змии не са отровни, но хапят силно, когато се почувстват застрашени. Затова и местните са уплашени, че случайно могат да се натъкнат на чудовището и то агресивно да ги нападне, целейки самоотбрана.

„Лично не съм виждала змията, но е напълно възможно да се съществува. Какво ли няма в река Струма?! Защо да няма и огромен смок?! Хората обичат да говорят какви ли не истории, но наистина няма да се учудя, ако това се окаже истина“, коментира кметицата на село Струма Величка Каталска.

Местни хора вече коментират, че 3-метровият смок може да бъде оприличен на базилиск. Това е митично влечуго от древногръцките легенди. Той е смятан за цар на змиите, който има силата да предизвиква смърт само с погледа си. Преданията го описват като по-едро животно, способно да издишва огън и да убива с гласа си. Някои хора дори твърдят, че той може да убива не само чрез пряко докосване, но и чрез докосване на предмет, държан от жертвата, например меч. Също така според някои легенди дъхът му е силно отровен и предизвиква смърт, най-често мигновена. В действителност съществува малък гущер, наричан обикновен базилиск (Basiliscus basiliscus), но той няма никоя от смъртоносните характеристики на митичното същество.

Пирин Прес

Next Post

Гоце Делчев: С народен събор отбелязаха Илинден

сб юли 30 , 2016
? ??????????? ???? ? ?????????? ??????? ?????? ?? ?????????? ?????????? ???????, ???? ????????? ?? ???? ?????? ? ????????? ?? ???-?????? ???? ? ???????? – ?????? ??????, ??????? ???? ????????????? ??????????? ?? 113-??????????? ?? ??????????? ?? ?????????? – ??????????????? ????????, ???????? ??? ?????. „????????????? ??????? ?????? ?? ???????? ????????????, ?????? ????? […]