Шествие с духов оркестър и мажоретки за 105 г. свобода в Сандански

Община Сандански тържествено ще отбележи 105 години от освобождението на Свети Врач / старото име на града/ и Пиринска Македония от турско робство.

Честванията по повод годишнината са този петък, 20 октомври. Те ще започнат с поднасяне на цветя от ученици пред всички паметници в град Сандански на герои, отдали живота си за свободата на България. Тържествено шествие с Общински духов оркестър, мажоретен състав и военни от Военно формирование 56 040 – Благоевград ще премине в 16:30 ч. от площад „България“ по улица „Македония“ и ще стигне до паметника на генерал Тодоров в парк „Свети Врач“. Националният флаг ще бъде издигнат в 17:00 ч., след което ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на водача на славната Седма пехотна рилска дивизия – ген. Георги Тодоров.

Концерт на пл. „България“ в 18 ч. ще бъде празничния завършек на славната дата отпреди 105 години. На сцената своя талант ще демонстрират Вокална група „Звънче“, Фолклорни танцови школи „Македонци“, Фолклорна формация „Славеи“, Танцова формация „Празник“ и Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ при Читалище „Отец Паисий – 1919“ – Сандански. По повод празника на следващия ден сутринта ще се проведе Държавно първенство по триатлон – спринтова дистанция.

Пирин Прес

Next Post

Звъним безплатно от цял свят в община Банско

пт окт. 20 , 2017
Нова телекомуникационна услуга въведе община Банско за своите клиенти и потребители. От 19 октомври всеки, който желае да се свърже с местната администрация, може да го направи по още един начин, при това напълно безплатно. Услугата се нарича Free Call, като за да бъде достъпна за клиента, на официалния сайт […]

Pirin Press