Ще градят язовир до Гоце Делчев

Бюджетът на община Гоце Делчев тази година е над 33 милиона, с около милион повече от миналата година и увеличението се дължи на увеличението на минималната работна заплата.

Основните дейности са осигурени със средства. Проблем отново може да се окаже поддръжката на общинската инфраструктура. Голяма част от нея бе възстановена през последните години, но е необходимо и поддържането й. Това заяви в интервю за Радио Благоевград кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

Ще се търси финансиране на допълнителни дейности и със средства от европейските програми. Досега общината получи немалко средства, но са необходими и още.

Има идея за изграждането на язовир близо до града, но затова ще са необходими поне 30 милиона лева. Това е непосилна задача за една община и е въпрос и на държавна политика. С този язовир ще се осигурява вода и за съседните общини – Гърмен, Хаджидимово, Сатовча, а защо не и за Разлог и Банско.

 

Пирин Прес

Next Post

Впечатляващо участие на Велинград в туристическото изложение – „Ваканция СПА Експо“

пт февр. 14 , 2020
Днес министърът на туризма Николина Ангелкова откри 37-та МТБ „Ваканция и спа Експо“. Щандът на Велинград е сред най – впечатляващите в това издание. В програмата отново се включиха прекрасните момичета от Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев” и атрактивните танцьори на СК „Импулс – Велинград 2002”. Те бяха аплодирани от […]