Ще спират на границите всеки с неплатени фишове и актове

Вътрешният министър бе на място, за да инспектира предприетите мерки и организация на работа на ГКПП-Кулата, преди очакваното засилване на трафика през пункта в следващите месеци. 

Заедно с него бяха главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов, началникът на политическия  кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ старши комисар Стефчо Банков, директорът на ГДГП гл. комисар Светлан Кичиков, директорът на РДГП-Смолян ком. Стоян Мандаджиев и директорът на ОДМВР-Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов.

На този етап заради въведените гранични рестрикции, ГКПП-Кулата е вторият по натовареност граничен пункт, след ГКПП Дунав мост-Видин. Към момента на денонощие на вход и изход  преминават 2 400 тежкотоварни и около 700 леки автомобила. Същевременно се очаква и засилен трафик през пункта заради предстоящия летен туристически сезон.

Министър Маринов инспектира хода на реконструкцията на ГКПП-Кулата и обсъди с ръководството на граничния пункт детайли, които биха облекчили трафика и пътуващите – увеличаване на трасетата,  продължаване на добрата практика от миналата година чрез мобилни устройства да се проверяват  личните документи на пътуващите в автобуси,  организация нa граничните екипи.

На място бе обсъдена и възможността в кратки срокове да заработи изнесен терминал за проверка на неплатени санкции по фишове и наказателни постановления за нарушения на ЗДвП. Такъв вече е инсталиран пилотно на ГКПП-Калотина и от 3 юни до момента са  засечени 1722 неплатени фиша на стойност ‪205 290 лв.

На граничния пункт „Кулата“ работят и съвместни екипи за противодействие на контрабандата, в които  са включени служители на ГДГП, Агенция „Митници“ и на НАП.

 

fakti.bg

Пирин Прес

Next Post

Северна Македония връща вечерния час след бум на заболели

вт юни 9 , 2020
Комисията по заразни болести на Северна Македония е предложила днес продължаване на полицейския час заради рязкото увеличение на новозаразените с коронавирус и предложението ще бъде обсъдено от правителството на заседание утре, съобщи здравният министър Венко Филипче, цитиран от агенция МИА. Филипче каза, че според медицинските анализи почти всички нови случаи […]