10 000 лв. глоба за превозвач от Разлог

10 000 лева глоба ще плати транспортната фирма от Разлог за превоз с автобус на ученици без необходимите разрешителни. Отгоре на всичко рейсът се запали по време на път. Санкцията е наложена от Държавна агенция „Автомобилна администрация“ и бе потвърдена от благоевградския съд. На 4 август 2014 г. Туристическо дружество „Трапезица 1902“ организирало летуване за 18 ученици в Пирин планина. В местността Предел обаче рейсът се запалил, като няма пострадали деца, но за случилото се е подаден сигнал. Направена е целева проверка за техническата изправност на автобуса и редовността на превоза .

Установено е, че превозвачът притежава лиценз за международен превоз на пътници. На въпросната дата по маршрута София – Разлог фирмата е извършвала случаен превоз на 30 пътници, сред които 18 деца. Инспекторите установили, че автобусът е технически неизправен, с обгорял двигател и ел. инсталация поради възпламеняване по време на движение в обсега на двигателя. Превозвачът е допуснал случаен превоз на деца, без да има издадено за автобуса удостоверение за категоризация по системата на международната класификация на автобусите за туризъм на Международния съюз по автомобилен транспорт.

Превозвачът е допуснал извършване на случаен превоз на деца, без да е уведомил писмено ИА „Автомобилна администрация“ преди започване на превоза. За рейса не е имало издадено удостоверение за допълнителен преглед, механикът не е извършил предпътен преглед преди излизане от гаража, а превозвачът не е организирал извършване на предпътен медицински преглед на водача.

Пирин Прес

Next Post

85-годишната Ира: Жена планински спасител от Разлог

сб мар. 12 , 2016
 85-годишната Ира Климова от Разлог, 35 години е работила като акушер в родния си град. И досега, през всеки свободен ден тръгва към планината. 15 години е била доброволка към Планинската спасителна служба. На 24 години младата тогава акушерка завършва курс за планински спасители, била единствената жена. Освен семейството и […]