11 заразени с COVID-19 в Благоевградска област

„Потвърдена е вчера пробата на млад човек, дошъл от чужбина. Той е  отишъл във ВМА да се тества. Пробата е положителна. Мъжът е без симптоми и е под домашна карантина за 28 дни. Той не е от Благоевград. Представители на РЗИ и МВР се го посетили на домашния му адрес и са му връчили предписания“, каза за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

„Мъжът ще бъде наблюдаван. Той е предупреден, ако има проблеми да потърси помощ от експертите в здравната инспекция. Пациентите с коронавирус, които са хоспитализирани, са в добро състояние. Двама се лекуват в МБАЛ – Благоевград“, уточни д-р Калоянов.

Днес се очакват около 50 резултата предимно от Банско, каза още директорът на РЗИ – Благоевград. Относно бързите тестове, той поясни, че тестовете трябва да се потвърдят от Националната референтна лаборатория и докато не се потвърдат, те не се възприемат като достоверни. „Над 700 души от областта са под карантина. Картината е динамична. Има лица, които нарушават карантината. Сезирани са органите на МВР. В такива случаи се образува и досъдебно производство, съгласно Наказателния кодекс“, припомни д-р Калоян Калоянов.

 

bnr.bg

Пирин Прес

Next Post

В кои случаи могат да ни глобят с 5 000 лева?

вт мар. 31 , 2020
Мога ли да ходя до магазина всеки ден или трябва да е веднъж на три дни, както каза началникът на Националния оперативен щаб за борба с COVID-19 ген. Венцислав Мутафчийски? Мога ли да отида заедно с друг човек или това е „струпване“? Къде да разходя кучето, за да не ме […]