170 души са евакуирани заради пожар в благоевградското село Рилци

170 души са евакуирани заради пожар в благоевградското село Рилци. Това каза за Радио „Фокус“ гл. комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

По думите му обстановката в селото е била изключително затруднена, но адекватната намеса на екипите е спасила живота на хората и имуществото им. „Обстановката беше изключително критична и опасността за селото беше непосредствена.

Беше взето тежкото решение за евакуация на цялата махала, която е в непосредствена близост до пожара. 170 души бяха изведени бързо, за да не пострадат. Усилията на нашите хора дадоха резултат и няма изгоряла къща. Снощи около 2,30 – 3 хората бяха върнати по домовете им и електричеството им беше възстановено. Цяла нощ имаше на разположение медицински екипи, полиция и пожарна, така че ако за някой от хората е възникнал здравословен проблем, спешно да получат помощ“, обясни главен Комисар Николов. Той добави, че 709 пожара са гасени през последните 3 дни.

Николай Николов посочи още, че обстановката остава опасна и днес и утре се очакват нови пожари.

Пирин Прес

Next Post

Ремонт на важни пътища в Пиринско, вижте обходни маршрути!

вт авг. 2 , 2016
Ремонтни дейности се извършват по част от второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Благоевград. Това съобщи Радио ‘‘Фокус’’. Към момента трафикът по автомагистрала „Струма“, главен път Е – 79 и второкласен път – 19 е с обичайната интензивност, като се очаква той да се засили в следобедните […]