18 нови случая на коронавирус

18 са потвърдените нови случаи на коронавирус у нас. Към този момент общо стават 331 в страната, съобщи на брифинг началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Двама души днес са били изписани от болници – от „Пирогов“ и от ВМА.

Ген. Мутафчийски съобщи по време на брифинга, че току що е получил информация за починал пациент в Кюстендил. Така жертвите стават шест, каза той.

В болници са настанени 122 души с Covid-19. Интубираните са 8, от тях шестима са в София.

От новите случаи петима са от Благоевград, във Варна – двама, в Смолян – един,, в София – 8, в Шумен – два.

Ген. Мутафчийски бе категоричен, че страната ни все още не е достигнала пика на заразата. Той предупреди, че ако хората продължават да се разхождат по улиците без причина, вероятно България ще има съдбата на най-засегнатите от вируса страни като Италия и Испания.

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет, съобщи по-рано днес пресслужбата на кабинета.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17.00 часа, в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Пирин Прес

Next Post

Русия напълно ще затвори границите си от понеделник

сб мар. 28 , 2020
Русия напълно ще затвори границите си от понеделник, за да спре разпространението на коронавируса. Това съобщиха от правителството, цитирани от БГНЕС. В огласения на правителствения уебсайт декрет се казва, че Русия „временно ще ограничи трафика“ през националните граници, за да предотврати нови инфекции. Страната затвори границите си за чужденци миналата […]