180 офицери и сержанти от резерва и запаса от Благоевградска област участват в Първия национален събор на запасното войнство в град Казанлък

Това съобщи за Радио Благоевград, Иван Петров, полковник от запаса и  председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва  в Благоевград. Поводът е 110-тата годишнина от основаването на Съюз на запасните офицери в България. „Достойни офицери са ръководили  организацията през годините, така е и в съвремието. – подчерта полк. Петров. „Днес нашия съюз се ръководи от генерал Златан Стойков. Той е служил в Благоевград, бил е командир на дивизия, после – началник на Генералния щаб. Заслужил офицер е и ние се гордеем, че той ни е председател“.

Президентът на България и върховен главнокомандващРумен Радев прие почетния строй на събора. Така още вчера бе поставено началото на поредицата от инициативи, включени в неговата програма: конференция  на тема: „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността“, демонстрации на скокове с парашут, бойни техники, висш пилотаж със спортен самолет. Днес съборът продължава с художествена програма, ден на отворените врати в Казанлъшкия гарнизон, с турнири по стрелба и шахмат.

„В Благоевград ние сме доста голям състав, около 600  души активни членове. Благодаря на всички за активното участие и за  отношението към съюза. Ще ги поканим в скоро време  в новия клуб, който се намира на улица „Чакалица“№2Един клуб, който в момента го възстановяваме и го правим престижно място за среща на нашите хора“ – сподели още Иван Петров.

Пирин Прес

Next Post

Веселба до сутринта имаше в квартал Ораново в Симитли

нд сеп. 16 , 2018
 Традиционно по това време на годината най-многочислената и колоритна кукерска група прави кукерския си празник, с който се отблагодарявa на за близки и приятели, на всички, които са дали дори и малко на 1 януари. С веселието в Ораново се и закрива сезона на кукерските курбани, сезон, който го има […]