2000 българи и гърци на СПА в Огняново за Великден

2000 туристи от страната и съседна Гърция ще напълнят прочутото с минералните си извори курортно селище Огняново за Великден.

„Вече няма нито едно свободно легло, тук ще отдъхват по празниците най-вече наши сънародници, но ще дойдат и гърци. Ще се чуе и английска реч. Селището ни е пълно всеки уикенд, без значение на сезона. Предимството ни са басейните с минерална вода и СПА процедурите. Хотелите станаха над 20, други три всеки момент ще отворят врати, непрекъснато се одобряват Подробни устройствени планове за строеж на нови хотелски комплекси, особено в района на Долните минерални бани”, заяви кметът на Огняново – Димития Гюрова.

Интересът на туристите към курорта е целогодишен, защото тук съчетанието между планина и минерална вода е уникално. Над селото ни е планина Родопите, а в населеното място има десетки лечебни извори. По-ниските цени за нощувки също привличат гостите. Местните хотелиери и ресторантьори имат и много редовни клиенти. Това се дължи на здравата работа и на качествената храна. Доста от заетите в туристическия бранш са засадили собствени оранжерии и градини, в които отглеждат екологично чисти домати, краставици, кромид, салати, картофи. Целта е гостите да се хранят здравословно и вкусно. Производителите на зеленчуци пък има къде да пласират своята стока – в хотелите и в къщите за гости. Някои хотелиери имат и животновъдни стопанства – осигуряват пресни мляко и месо за гостите си. Правят дори домашни сирене и кашкавал.

 

 

АВТОР:КМЕТА.bg

Пирин Прес

Next Post

Българи по цял свят отбелязват 11 май с традиционно българско хоро

чт мар. 29 , 2018
Учениците от български неделни училища, както и техните учители, родители и приятели ще се съберат, за да почетат българските традиции и култура На 11 май 2018 г. хиляди българи в над 25 държави ще танцуват традиционно българско хоро, за да отбележат празника на Светите братя Кирил и Методий. По инициатива […]