22 нови случая на COVID-19 у нас, 83 са излекувани за денонощието

22 са новите случаи на COVID-19 у нас. 1341 са пробите за последното денонощие. Общият брой на заразените в България е 2560. Това съобщи на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. Димо Димов.

Новозаразените са: София (6 случая), Пазарджик (1 случай), Ямбол (4 случая), Сливен (9 случая), Видин (1 случай) и Перник (1 случай).

Две деца са заразени, но не се нуждаят от болнично лечение. 132 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 9 от тях са в интензивни структури.

„9 медицински лица са заразени за последните 24 часа. 7 от тях са в отделение на сливенската болница, което ще бъде затворено. Ще се проучат разширен кръг от контактни лица, както и всички преминали през отделението пациенти“, обяви доц.Димов.

Починалите са: мъж на 77 години в София и жена на 67 години в Пловдив.

83 са новоизлекуваните или общо 1206. Най-много за последните 24 часа са излекуваните в София.

Пирин Прес

Next Post

Община Банско стартира ново цветно предизвикателство "Да посадиш дърво и цвете".

ср юни 3 , 2020
„ … поле, погледниш, или планина, сегде божева йе хубавина.” К. Миладинов   Каним всички банскалии да се включат в инициативата със снимки на лично засадени дървета, цветя и декоративни храсти по време на извънредното положение. Покажете трудолюбието си, усета за красота и естетика и любовта към Земята. За да […]