220 000 пътувания на българите се очакват между 22-25 май

220 000 пътувания на българите се очакват между 22-25 май, заяви директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов в „Денят ON AIR“.

„Българинът винаги е почивал на родното Черноморие и в страната по принцип“, смята той.
Още по темата

По думите му обаче Министерството на туризма не е успяло да направи това, което секторът е очаквал от него – да издейства конкурентно предимство и сега никой не знае какви ще са цените на чадърите и шезлонгите.

„Туризмът си работи и единствено от времето ще зависи дали числото ще бъде по-голямо или по-малко. Има анулирани резервации за миналите месеци, но туризмът стои на стендбай“, допълни Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Според него България не се рекламира достатъчно добре, но въпреки това страната ни е във вестниците в Англия и Германия, защото има най-ниска смъртност от коронавирус в Европа.

„По-голяма реклама от тази в момента няма“, допълни Румен Драганов.

Пирин Прес

Next Post

6,5 млн. лв. отидоха за заплати на свещениците

пт май 22 , 2020
Държавата изплати 6,5 млн. лв. заплати на свещениците от Българската православна църква (БПЦ) за първото тримесечие, съобщиха от Дирекцията по вероизповеданията. Толкова ще бъдат парите и за второто тримесечие. Те са гарантирани и от държавния бюджет, в който за тази цел за 2020 година са предвидени 26 млн. лв. Това […]