24-часова стачка на 18 февруари в Гърция

Съветът на Атинския трудов център взе решение за 24-часова стачка на 18/02 срещу новия законопроект за социално осигуряване.

„Призоваваме членовете на нашия синдикат да участват масово в стачката, за да предотвратят правителственото планиране, което иска да сложи надгробна плоча върху социалното осигуряване“, се казва в съобщението на Атинския трудов център.

Промени в проектозакона предвиждат  промяна на възрастовите граници за пенсиониране на 67 г. за всички или 62 г. до 40 години трудов стаж, според закон 4336/15  от Третия меморандум.

Единният осигурителен фонд и фонд за единно обезщетение (ETEAEP) се интегрира в Единната агенция за социално осигуряване (ЕФКА) и по този начин проправя пътя за евентуалното му пълно премахване в бъдеще.

Не се предвижда въвеждането на 13-та и 14-та пенсии, които бяха намалени с предишните закони от 2010-2012 г. и други.

Към стачката се присъединява и синдикатът на държавните служители.

Пирин Прес

Next Post

В четвъртък преди обяд в цялата страна ще продължи да вали сняг

чт февр. 6 , 2020
След обяд от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва. Най-късно валежите ще спрат в крайните източни райони. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Ще продължи да нахлува студен въздух и максималните температури ще са между минус 1° и […]