248 заявления за социална помощ за първокласници са подадени в Разлог

248 заявление за еднократна помощ за първокласници са подадени до момента в Дирекция „Социално подпомагане” в Разлог.

От тях 224 са одобрени, 9 отказани, тъй като не отговарят на условията за социално подпомагане, а 15 са в процес на обработка.

Само за първокласниците в община Разлог са подадени 173 заявления- декларации и са отпуснати 152 помощи, 9 са отказани и 12 се обработват. Подадените заявления за община Банско са 75, като  помощ са получили 72 семейства, а останалите 3 все още се обработват.

От дирекцията в Разлог припомниха, че срокът за подаване на заявления е 15 октомври, а средствата, които са в размер на 250 лева се отпускат, за да покрият част от разходите за подготовка на първолаците.

Право да получат помощи имат семейства, чиито деца са записани за първи път в държавно или общинско учебно заведение, и чиито средномесечен доход на член от семейството за предходната година  е по- нисък или равен на 400 лева.

Данните за миналата година сочат, че еднократна помощ за първокласници са получили 258 семейства от подадени 269 заявления.

Пирин Прес

Next Post

Група българи от Гоце Делчев са на работно посещение в Барселона

чт окт. 5 , 2017
От вчера 10 най-активни български и 10 македонски участници в „Мрежа за творческо предприемачество“ са на работно посещение и интензивно обучение в Барселона. Целта е да почерпят опит от успешни практики в сферата на креативните индустрии и добият нови ценни знания и умения, които ще им бъдат полезни да развиват […]