4-годишно дете почина в болницата в Разлог, роднини окупираха здравното заведение

4-годишно дете, страдащо от редица тежки заболявания като детска церебрална парализа, сърдечна недостатъчност и астма, издъхна в детското отделение на МБАЛ-Разлог. Трагедията се е случила в петък вечерта. Това предизвика напрежение пред здравното заведение, където се събраха близки на момчето от ромската махала в града.

До ексцесии и насилие над медиците не се е стигна заради бързата намеса на полицията. Роднини на починалото дете бяха пред сградата на лечебницата и тази сутрин. От здравното заведение обясниха, че момченцето е било лекувано няколко дни. В петък вечерта получило много тежък пристъп.

Лекарите са направили всичко възможно да го спасят, извършени са необходимите реанимационни дейности, но детето е издъхнало. Лечението му е проведено по всички медицински правила и не става въпрос за лекарска грешка.

Близки на детето обаче обвиняват дежурните лекари за смъртта му. Майка му Албена твърди, че медиците му били инжекции с „Урбазон” през 2-3 минути. Тя настоявала да й дадат направление, за да лекува детето си в друга болница, но й отказали.

Аутопсията ще установи причината за смъртта на 4-годишното момченце. Най-вероятно ще бъде извършена проверка на случая от Медицински одит.

Пирин Прес

Next Post

Хиляди успяха, ще успеете и вие! Шоково отслабване 9 кг за 14 дни

сб ян. 20 , 2018
Не е тайна, че канелата има много полезни свойства. Тази подправка предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания, тя спомага за понижаване на нивата на холестерола в кръвта и намалява риска от сърдечен удар. Днес ние ще споделим с вас тайната за приготвянето на една полезна напитка с канела, която ще […]