4 признака, че имате проблеми с кръвообращението

Циркулацията на кръвта осигурява жизненоважната дейност на тялото.

Благодарение на  кръвообращението нашите органи, мускули и кости получават храната, от която се нуждаят. И когато възникнат проблеми с кръвообращението, нашето тяло ги усеща. Ако тези проблеми се увеличават, хората са застрашени от сериозни заболявания като инсулт, язви или гангрена.

Добрата новина е, че това не се случва внезапно. Кръвообращението се влошава постепенно и този процес се придружава от симптоми, които лесно се забелязват.

Много хора обаче не знаят много за тези симптоми и смятат, че това са само малки особености.

Ако обърнете внимание на тези симптоми навреме и разберете какво означават те, можете да вземете мерки за подобряване на кръвообращението и предотвратяване на усложнения и заболявания на сърдечносъдовата система.

Признаци на лоша циркулация:

1. Усещане за изтръпване в краката и ръцете

Усещането за изтръпване по тялото често се случва, когато прекараме много време на едно място.

Обикновено „изтръпването“ е в краката, но напоследък това усещане се е появило в ръцете на много хора (очевидно това се дължи на увеличеното използване на мобилни телефони).

За да се подобри кръвообращението, е най-добре да ходите редовно, поне половин час на ден. Такава проста физическа активност принуждава мускулите да се напрягат и това активизира кръвообращението.

2. Подути крака

Краката са подути, защото тялото се опитва да възстанови баланса („отбелязва“, че в тези части текат недостатъчни количества кръв).

По този начин липсата на кръв се компенсира от задържането на течности. В резултат на това възниква възпаление, човекът изпитва болка и изтръпване в краката. Ако забележите такива симптоми, не забравяйте да се консултирате с лекар.

За да се извади излишната течност от тялото, пийте повече вода. Също така е добре да лежите с краката си, повдигнати над нивото на главата ви.

Така кръвта се разпределя по-добре на местата, където това не е достатъчно.

3. Умора

Както вече казахме, кръвта осигурява необходимите хранителни вещества (и също кислород) за целия организъм и значителна част от него се превръща в енергия.

Това означава, че ако по-малко кръв тече към различните органи и части от тялото, тя не може да консумира енергия в нормален режим и човек бързо се уморява, дори и при малко натоварване. Мускулите не се справят с товара, те трябва да работят в засилен режим и умората се увеличава. В резултат на това човек непрекъснато изпитва чувство на умора и това значително ограничава неговата дейност.

Причините за постоянна умора магат да се изяснят от лекар. Но във всеки случай можем да включим енергийни добавки в нашата диета.

Много е хубаво да пиете енергизиращ коктейл сутринта.

4. Косопад

Не мислете, че алопецията е проблем само за мъжете. Разбира се, те го имат по-често, но поради лошото кръвообращение косата пада и при жените.

Косата също изисква хранителни вещества. И ако кръвоснабдяването е влошено, състоянието на косата се влошава.

Косата в този случай не само силно пада. Тя става прекалено суха. Подобряване на състоянието на косата е възможно с естествени маски. Те са евтини, но много ефективни. И разбира се, те, за разлика от маските, които съдържат химикали, са полезни за здравето.

Също така е много добре да се пият инфузии, които спомагат за подобряване на кръвообращението.

Разговаряхме за основните признаци на влошаване на кръвообращението. Ако ги забележите в себе си, не се ограничавайте до използването на естествени средства за защита, които споменахме. Не забравяйте да се консултирате с лекар.

Той ще оцени вашето здравословно състояние, ще диагностицира дали сте болен и ще ви предпише необходимото лечение.

Имайте предвид, че кръвообращението е много важен аспект на вашето здраве и признаците за влошаването му в никакъв случай не трябва да бъдат пренебрегвани.

Източник: zdrave.to

Пирин Прес

Next Post

Днес православните християни отбелязват Лазаровден

сб мар. 31 , 2018
Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос, въпреки че по българските обичаи той се свързва повече с порастването на жената и нейната готовност за встъпване в брак. По традиция Лазаровден се отбелязва на осмия ден преди Великден. Празникът […]