40-метрова мартеница ще краси Лакатнишките скали

40-метрова мартеница ще бъде спусната от отвесите на Лакатнишките скали по случай празника 1 март. Събитието ще започне от 10.00 часа и ще продължи в центъра на с. Гара Лакатник от 12.00 часа, с изпълнения на гайдари и фолклорни състави от същото селото и от село Миланово.

За всички присъстващи са подготвени изненади от Баба Марта, както и „мартенски“ хапки и чаша сгряващо червено вино. Спускането на мартеницата и отбелязването на празника ще бъде заснето с дрон.

Събитието се организира от инициативен комитет от. с. Гара Лакатник, кметствата на с. Гара Лакатник и с. Миланово, Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и Планинско-спасителна служба-отряд Лакатник.

Пирин Прес

Next Post

Община Гърмен ще осигури фиансирането по изготвянето на проект за построяването на нова сграда на читалище в село Скребатно

пн февр. 25 , 2019
Постройката, в която се помещаваха културната институция, кметството и пенсионерският клуб на населеното място, изгоря до основи при голям пожар на 9 януари тази година. „Има предложение от Общинска администрация-Гърмен до общинския съвет да проектираме нова сграда. Очаквам съветниците да го одобрят и да започнем неговото същинско изготвяне”, коментира кметът […]