43-годишен мъж задържан в Банско с близо 30 гр наркотици, уличен и в опит за изнасилване

43-годишният Красимир Георгиев от Ямбол, който в края на миналата седмица бе задържан в Банско с близо 30 грама наркотици, е уличен и за опит за изнасилване. По искане на Районна прокуратура – Разлог съдът му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Магистратите счетоха, че съществува опасност лицето да се укрие или да извърши друго престъпление, още повече че случаят касае тежко умишлено престъпление, и го оставиха за постоянно в ареста.

Срещу Красимир Георгиев държавният обвинител повдигна две обвинения – за опит за изнасилване и противозаконно лишаване от свобода на млада жена от Бургас, и за държане на високорискови наркотични вещества.

Красимир Георгиев  бе задържан от полицейски служители към РУП – Банско в края на миналата седмица след подаден сигнал на телефон 112 за опит за изнасилване. Той е подаден от приятел на жертвата, който съобщил, че жена е държана заключена против волята й в апартамент в Банско и съществува опасност  за здравето й. Незабавно е предприета проверка по случая и органите на реда се отзовали на посочения адрес.

Младата жена е спасена от лапите на похитителя си. До намесата на полицията Георгиев направил опит да изнасили жертвата си, принуждавайки я със сила и заплахи. В хода на работата по случая е направен оглед на наетия от Георгиев апартамент и на ползвания от него лек автомобил „Фиат Брава“, при който са открити и немалко количество наркотици – около 14 грама канабис, 13 грама кокаин и около 0,5 грама амфетамини, както и две везни.

Кр. Георгиев работи в туристическия бизнес в Банско, но отказва да каже къде точно и като какъв. При определяне на мярката му за неотклонение съдът взе предвид и предишни деяния на обвиняемия. Той е осъждан и за други престъпления, но реабилитиран по право. Има присъда, включително и за блудство,  наказван е за държане на наркотици.

Яна Йорданова в.Струма

Пирин Прес

Next Post

19.01.2018 г. - ПРАЗНИЧНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ /БАБИНДЕН/

вт ян. 9 , 2018
По случай Деня на родилната помощ /Бабинден/, на 19 януари 2018 г. от 17.30 ч. кметът на Банско Георги Икономов кани майките на малчуганите, родени през 2017 г. на територията на община Банско на празничен коктейл в хотел „Регнум“, зала „Босфор“. Ще бъде изнесена празнична програма, организирана съвместно от община […]