50-годишен кестен се стовари на най-оживения булевард в Кюстендил

Огромно дърво – над 50-годишен кестен, се прекърши от вятъра и падна на най-оживения булевард България в центъра на Кюстендил, казаха очевидци на инцидента, станал малко след 11 ч., когато по алеята са стотици хора, а близките бистра са пълни. Няма пострадали хора, с леки наранявания е жена, която минавала наблизо с дете – закарана е в общинската болница за оказване на лекарска помощ. Линейка, полицейски екипи, лично кметът на града Петър Паунов, за минути пристигнали на мястото.

Екип на общината огради района, започна незабавно почистве от падналите клони и части от ствола на поизгнилото дърво. В непосредствена близост е магазин „Оптика“, до който клиентите имат достъп, докато се режат клоните и прекършения ствол. „Е, как няма – нали е петък, 13-и, ама пак малкият дявол“, подхвърляха шегаджии по кафенетата.

Преди години от същия кестен падна огромен клон, премаза маси и оборудване на заведението под него, но и тогава всичко се размина без сериозни поражения и наранени.

Пирин Прес

Next Post

Благоевград: Пребиха готвач в хотел, хотелиерът получи сърдечна атака

пт сеп. 13 , 2019
26-годишен молдовец, готвач в хотел в Благоевград, е бит тази нощ. Тримата му нападатели са задържани от полицията. Сигналът за инцидента в хотела, намиращ се на булевард „П.К.Яворов“, е подаден в полунощ. Готвачът тръгнал да се прибира към квартирата си след работа, но на излизане от хотела бил нападнат от трима […]