531 станаха потвърдените случаи на зараза

Две нови жертви взе коронавирусът у нас с днешна дата – това са жени на 60 и 75 години с придружаващи заболявания, съобщиха от здравното министерство. Те са издъхнали в „Пирогов“. Така починалите българи, вследствие на заразата, станаха 20 души.

75-годишната пациентка е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония. По-младата жена, която е била на 60 г., е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

От Националния оперативен щаб сутринта съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал късно снощи.

531 са вече потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През деня са доказани още 9 нови случая, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души.

Пирин Прес

Next Post

Борис Джонсън постъпи в болница с нестихващи симптоми на COVID-19

пн апр. 6 , 2020
По информация BBC и Sky News британският премиер Борис Джонсън е постъпил в болница, 10 дни след като обяви, че е болен от COVID-19. Изпочник на BBC от „Downing Street 10“ споделя, че това се е наложило поради продължителните и нестихващи симптоми на премиера. Докторите са решили той да постъпи в лечебното заведение, като […]

Pirin Press