70 г. брак чества семейство в Разлог

Любовта, уважението и компромисите са най-важните неща за съществуването на един брачен съюз. Това е рецептата за успешно съжителство, твърдят след 70 години брак баба Росица и дядо Любен Полежанови от Разлог. Тя е на 88 години, а той – на 92.

Двамата споделят, че в живота няма по-важно от любовта. „Страшно е да се живее без любов, това е животът, съществуването“, казва съпругата. „Младите не бива да си губят времето и да си пропиляват хубавите години, а да създават семейства и да оставят следа след себе си чрез своето поколение“, категорична е тя.

През целия си живот тя се е занимавала със земеделие и е работила на полето. Помни годините, когато не е имало толкова злоба и завист у хората. Обичала да пее. Партийни величия от града й предлагали голяма кариера в народното творчество, но се отказала в името на любовта, съпруга и децата си.

Дядо Любен работил като данъчен служител, но застояването в затворено помещение по цял ден не била негова страст, затова решил да стане пощальон. Сражавал се е на фронта в Унгария през Втората световна война. След завръщането си от бойното поле той среща любовта на живота си.

Трите дъщери на двойката – Ани, Снежана и Марияна, са гордостта им, а дядото и бабата с нетърпение чакат лятото, когато децата им ще се приберат от Чикаго с двете правнучки – 3-годишните близначки Натали и Марая.

Пирин Прес

Next Post

Художникът Валентин Климов дари картини и пластики на Историческия музей

сб мар. 12 , 2016
41 картини-живопис, 30 рисунки на дърво и 2 книги дари Валентин Климов на Историческия музей в Разлог. През целия си живот художникът е имал една цел-да бъде полезен на обществото. Затова с удовлетворение и вяра в бъдещето дарява своите творби, за да може неговата страст да се превърне в емоция […]