73-ти Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй – Околчица“

Всяка година походът се провежда от 27 май до 2 юни, в една походна колона по 120-километровия „Ботев път“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.

В маршрута са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.

Основен организатор и координатор на дейностите по провеждане на Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй – Околчица“, 2019 г. е Областна администрация Враца. През 2019 г. походът се провежда под патронажа на г-жа Цвета Караянчева Председател на 44-то Народно събрание на Р. България, по случай 143 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.

В похода могат да участват: групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута могат да се включат индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.

Пирин Прес

Next Post

Над 100 награди за самодейците на „Фолклорна магия“, Банско 2019

ср май 29 , 2019
Заснемане на 10 видеоклипа от Фен Фолк ТВ и награда от Регионален център-София, ЮНЕСКО очакват участниците На 12, 13 и 14 юли за втора поредна година ще се състои националният фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“, Банско. Фестивалът е с конкурсен характер и е предназначен за самодейци от всяко кътче […]

Pirin Press