Cтартира новата изкупна кампания на тютюна в Дебрен със средна цена 7 лева за килограм

Новата изкупна кампания на тютюна от реколта 2017 стартира в гърменското село Дебрен, което е сред основните производители на жълтото злато в гоцеделчевския регион.

Новината за старта на изкупната кампания съобщи кметът на селото-Тюркян Ходжова. Тя заяви, че тазгодишната реколта тютюн в селото е повече от добра, а качеството дори изненадва и изкупуващите го експерти.

„7 лева средна цена е под очакваната от нас за тази година. Тютюнът, който сме произвели, е с високо качество и би трябвало цената да е поне с още един лев по-висока“, коментираха и тютюнопроизводители от Дебрен.

Тази година в голямото гърменско село е произведен около 220 тона тютюн.

Голяма част от производителите от селото са вече готови с маниполацията му и го подготвят за продажба, сподели още кметът.

Пирин Прес

Next Post

Юбиляри в Разлог честваха златни и сребърни сватби (снимки)

нд ное. 19 , 2017
67 златни и 92 сребърни сватби бяха отпразнувани тази година в Разлог. Традицията датира от 1985 г. Кумове на юбилярите бяха кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и неговата съпруга Ирина. Инж. Герчев пожела здраве и дълголетие на всички. На тържеството се извърши дългогодишната традиция по предаване на семейния […]