Hа остров Родос: Обявен за мъртъв и погребан възкръсна

Възрастен жител на гръцкия остров Родос се оказа жив един месец след като роднините и приятелите му присъствали на предполагаемото му погребение, съобщава телевизия Скай, като се позовава на местния вестник “Родиаки”.

Според информацията на вестника в края на април е било открито мъртво тяло в недовършен склад в Родос. Мястото, на което било намерено тялото, накарало властите да предположат, че става въпрос за 73-годишен мъж, който пребивавал там и бил откарван и друг път в болница поради сериозните си здравословни проблеми, предава БТА.

Тялото, у което не били открити документи за самоличност, било в напреднал етап на разлагане. Изглежда, че роднините, които били извикани за разпознаване, потвърдили, че тялото принадлежи именно на предполагаемия покойник. Останалите му близки били уведомени и на следващия ден било извършено погребението.

Този понеделник обаче децата му били уведомени, че “покойният” е жив и се намира в център за хронично болни на острова, където бил настанен след намеса на социалните служби. Мъжът обаче вече е регистриран официално като починал. Сега предстои да бъде установена действителната самоличност на тялото, погребано на 25 април.

Според съседи складът често бил посещаван и от приятел на 73-годишния мъж, но засега не е съобщавано за изчезването му. Полицията ще започне разследване на случая, като не се изключва възможността и за ексхумация на тялото, за да се установи дали няма нещо подозрително около причините за смъртта му.

Пирин Прес

Next Post

Новаков: От Еврокомисията може да получим до 15 млрд. евро

чт май 28 , 2020
Прогнозата на ЕК е, че страната ни ще може да тегли до 15 млрд. евро, ако имаме нужда след кризата с коронавируса, като ще трябва да върнем 3 млрд. Това каза в ефира на БТВ евродепутатът Андрей Новаков, като така обори някои информации, че страната ни ще взима малко, а […]