Kакво се случва с тялото ви, след като спрете за една седмица алкохола

Много от нас обичат да облекчават стреса след тежка работна седмица с помощта на две или три чашки вино или друга алкохолна напитка, пише zdrave.to.

Хората чувстват, че искат да „разпуснат“ през уикенда и по тази причина посягат към чашката.

Това има определен ефект върху тялото. Учените съветват да направите интересен експеримент с тялото си и да се откажете от употребата на алкохол само за 1 седмица.

Ще останете изумени какво ще се случи с тялото ви!

1. Ще се чувствате по-спокойни и наспали се

Всеки е бил в състояние сутрин да не иска да стане от леглото, след като снощи е консумирал алкохол. Специалистът в областта на злоупотребата с алкохола Аарон Щернлич отбелязва, че алкохолът е токсин.

Независимо от това колко алкохол сте изпили, този токсин ще засегне абсолютно всички части на тялото ви. По този начин ще ви боли главата, а сънят няма да бъде толкова добър и пълноценен, колкото ви се иска.

2. Подобряване на настроението 

Седем дни без алкохол е, разбира се, кратко време. Но дори и в такъв кратък срок, можете да забележите колко по-добро е настроението ви. Учените отбелязват, че алкохолът е депресант. Съответно, когато пиеш алкохол, не е необичайно да изпаднеш в депресивни, тъжни настроения, депресивни мисли (разбира се, говорим за времето след консумацията на алкохол).

3. Липса на силно чувство за глад 

Алкохолният глад ни кара да ядем като за световно. Диетолозите отбелязват, че алкохолните напитки изместват хранителните вещества от нашето тяло, които са толкова необходими за нормалния му метаболизъм.

4. Перфектно изглеждаща кожа

Не само за жените е важно да изглеждат добре. Всеки трябва да се грижи за кожата, а чудесен начин да направите това е да елиминирате наличието на градусови напитки в тялото.

Може би сте обърнали внимание (а ако не, обърнете специално внимание) – когато се събудите сутрин след тежка вечер, ще видите човек с червено и подуто лице в огледалото.

5. Повече енергия

Алкохолът дехидратира. А нашето тяло има нужда от вода. Без вода, тялото ни не е в състояние да направи нищо.

Наличието на енергия в отсъствието на вода е невъзожмно. При обезводняване губите енергия.

Пирин Прес

Next Post

Безплатен вход в църквата „Свети свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат” в Добърско

чт май 9 , 2019
 Църква „Свети свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат” в разложкото село Добърско е отворена за посетители, а входът е безплатен. Причината за това е процедурата за предаване на собствеността на старинния храм, построен през 1614 година. Светата обител за известно време бе затворена за посещения. В началото на тази година […]