Kлуб „ Ние и природата ” при ОУ ”Н. Парапунов” – Разлог

Занятията, които членовете на клуб „ Ние и природата ” при ОУ ”Н. Парапунов” – Разлог провеждат със своя ръководител Жанета Барова и експертите на НП ”Пирин”- гр. Банско, помагат на децата да опознават и обикват прекрасната ни природа. Разказите, интересните демонстрации, многобройните макети , игри и филми спомагат и за формиране на отношение към мястото, ролята и отговорността на учениците към природата.

Снимка на ОУ  "Никола Парапунов"-гр.Разлог.
Децата се зарадваха, когато в Посетителския център на парка откриха на изложбата от конкурса „През девет планини в десета” творби на ученици от училището.
А в богатството на форми се потопиха в авторската изложба на Никола Орозов в залата на музея в Разлог. 120 изящни фигурки и композиции, изработени с въображение и усет от природни материали, показват бита на разложани през Възраждането.
Младите природолюбители очакват с нетърпение 11 декември, когато ще отбележат международния ден на планината с темата „Рила, Пирин и Родопа- раят на земята” в залата на историческия музей.

Пирин Прес

Next Post

Въвеждат три вида работни визи във Великобритания

нд дек. 8 , 2019
При победа на предстоящите избори през декември Борис Джонсън ще въведе три вида работни визи, съобщи самият министър-председател. Първата категория визи „изключителен талант“ ще бъдат издавани на учени, гении от стартиращи организации и хора, които ще допринесат за ръста на икономиката на Великобритания. Подобни визи ще бъдат издавани на прима-балерини […]