Kметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна с посланика на Република Гърция в Република България Н.Пр. Димитриос Хронопулос

Работната среща се състоя от 12,30 часа в Община Благоевград. На срещата между инж.Румен Томов и посланика на Република Гърция Димитриос Хронопулос, бяха обсъдени възможности за бъдещо сътрудничество  в областта на бизнеса, туризма, културата и спорта.

Преди официалната работна среща, посланикът на Република Гърция заедно с кмета инж.Румен Томов и областният управител Бисер Михайлов посетиха Дома за стари хора “Св. Петка“ в благоевградския квартал „Старо Струмско“, където по стар български обичай бяха посрещнати с питка , мед и сол.

В края на срещата, кметът инж. Румен Томов връчи на посланика на Република Гърция в Република България  Димитриос Хронопулос, грамота в знак на благодарност за направено дарение за Дома за стари хора “Св. Петка“, където през месец май възникна пожар и в момента се извършва ремонт.

 

Пирин Прес

Next Post

Жени от Крапата махала в Разлог с плетки и бродерии борят стреса от натовареното ежедневие

ср юни 3 , 2020
Интересна изложба на ръкоделия спретнаха четири жени от Разлог. Творбите на дамите показват сръчността на разложката жена и са израз на любовта им към родния край, местния бит, обичаи и традиции. Плетени и бродирани ризи и блузи, шевици, покривки и одеяла, мънистени колани и ред други красиви и оригинални неща […]