Mестни гозби и фолклор на Събора на теснолинейката

Над 30 фолклорни състава от цялата страна представиха местните си народни песни и танци на Втория национален събор на приятелите на теснолинейката. Гостите имаха възможност да опитат и от родопски гозби като гаргалета, рукуле, чекане, халва и шупла. Ястията бяха приготвени от бабите на Борислава и Мария от Якоруда.

За тези, които останаха и през нощта, хората продължиха и край огньовете.

FB_IMG_1565599238961

Честата замяна на влаковете с автобуси през последните дни бяха основната причина голяма част от желаещите да дойдат на фестивала да се откажат, защото са искали да пътуват именно с теснолинейката, а не с друг транспорт.

FB_IMG_1565599278832

Всеки пътувал с Родопската железница знае, че усещането е неповторимо, а красивата природа, независимо от сезона е още едно голямо предимство.

FB_IMG_1565599300593

Малкото влакче ще очаква и догодина своите приятели през втората събота и неделя на август на Третия национален събор на приятелите на теснолинейката.

Пирин Прес

Next Post

Поздравителен адрес от д-р Костадин Тодоров Коев по случай Курбан Байрам

пн авг. 12 , 2019
Уважаеми мюсюлмани, приемете моите най-искрени поздрави по случай големия празник Курбан Байрам! Нека всички заедно, добронамерени един към друг, независимо от вярата, която имаме, да споделяме своите празници и делници. Нека съхраним духа на разбирателството, търпимостта, човещината и милосърдието, запазвайки дълбоките морални устои на вярата! Пожелавам здраве и благоденствие на […]