Oбущар направи чепици срещу COVID-19

Италианският майстор обущар Григоре Луп от село Кюйещ, окръг Клуж, е изобретил “обувки за социална дистанция”, които помагат на притежателите си да спазват наложените от властите правила, съобщава Медиафакс, цитирани от monitor.bg.

Снабдени с много дълго бомбе, обувките принуждават своя притежател да стои на разстояние от хората около себе си, като и те спрямо него. Размерите им започват от 70-ти номер, така че всеки, който ги обуе, ще трябва да стои поне на метър и половина дистанция.

“Видях по телевизията, че много хора не спазват правилата. Дори когато отидеш в някоя аптека или банка, застават плътно до теб, дишат ти във врата. И си казах: хайде да направя едни обувки, така че тези, които не спазват дистанцията, да бъдат наказани, да им дадем по един чифт обувки от тези…”, разказва майсторът за изданието “Дежанул”.

Обущарят вече е готов и за очакваната втора вълна на коронавируса през есента – изработил е и едни ботуши 75-ти номер. Работата по подобен чифт обувки е поне двойно по-голяма в сравнение с нормалните обувки, затова и цената е подобаваща – 500 леи (103 евро), отбелязва сайтът.

Пирин Прес

Next Post

Покритият плувен басейн в Благоевград, отново приема посетители

чт май 28 , 2020
Покритият басейн в Благоевград вече работи и приема активно спортуващи деца и възрастни. Репортерска проверка на БНР установи, че в комплекса се спазват стриктно всички мерки за недопускане на разпространението на Covid-19. Тази сутрин покритият плуван басейн посрещаше малки и големи, но при прилагането на всички изисквания за работа, съгласно […]