Oколо 20% повишение в цената на застраховката „Гражданска отговорност“

Oколо 20% повишение в цената на застраховката „Гражданска отговорност“ се очаква до края на годината. Това се предвижда от анализ на Комисията за финансов надзор.

Според анализа събраните премии за 2017-а година за автомобилите, камионите и автобусите не са достатъчни, за да покрият разходите на застрахователите, което диктува и нуждата от вдигане на цената на „Гражданската отговорност“.

Обещаната система „бонус-малус“, при която съвестните шофьори ще плащат по-малко, засега остава само на фаза проект. Очаква се през септември Комисията за финансов надзор, Министерството на вътрешните работи и транспортното министерство да изберат един от 11-те варианта, предложени от наетия преди година консултант.

В момента средната премия за лек автомобил е около 200 лв , до края на годината може да достигне до 240 лв. Средната изплатена претенция за леките автомобили е 1362лв. за имуществена щета и 57 748 лв за неимуществена.

 

Пирин Прес

Next Post

Cвлачища затварят пътя към Рилския манастир

сб юли 28 , 2018
„Цяло чудо е, че до този момент няма сериозен инцидент“, коментира за Нова тв игуменът на Рилския манастир Дядо Евлоги. Свлачища затварят пътя към Рилския манастир. Отсечката е почти блокирана, а движението е затруднено. От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясиха, че засега теренът още е твърде мокър и свлачищата няма как да бъдат […]