Pентиери от Гърция заселват Банско

Гърци, които предпочитат да се издържат от наеми на имотите си в южната ни съседка вместо да работят, заселиха Банско.

Чужденците, които останали без препитание масово се настанявали в пустеещи апартаменти и недовършени хотели, за да могат през това време да отдават собствените си жилища под наем, научи „Монитор“. Според информация от местните, цяло семейство можело си осигури покрив над главата у нас за не повече от 200 лева на месец, които отивали за наемането на две стаи в Банско, които обаче не са в идеалния център на курортния град.

За същия период пък те прибирали поне 2000 евро от наем на собственото си жилище в Гърция, което давали на туристи. Така с парите от рентата те спокойно си живеели у нас, че дори им оставали и пари настрана, които в Гърция иначе щели да похарчат бързо, заради поскъпването на живота там.

 

Пирин Прес

Next Post

19 АПРИЛ – ДЕН НА ЗЕМЯТА В ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ САНДАНСКИ

ср апр. 18 , 2018
Археологически музей Сандански в партньорство с Национален парк „Пирин“ и Сдружение „Млад планинар“, ви канят на ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА на 19.04.2018г. /четвъртък/. Официалното откриване ще бъде в 10:00 ч. в Археологически музей Сандански.   Денят на земята ще бъде отбелязан с редица инициативи. Празнично-образователната програма ще започне от 10.00ч. с  […]