XV-ят събор на народното творчество ,,Пирин пее” започва на 4 август

На 4 и 5 август 2018г. на поляните в м. “Предел” ще се проведе XV събор на народното творчество “Пирин пее”.

В рамките на няколко дни поляните на местността Предел се превръщат в богата палитра от музика, танци и багри от богатата ни фолклорна съкровищница. Най–голямата изява на хората на Пиринския край е съборът ,,Пирин пее”. Дълголетната традиция продължава и до днес.

„Пирин пее” е празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е един добър повод за родови срещи в красивата местност „Предел”, разделяща двете планини Пирин и Рила.

Още от създаването си съборът „Пирин Пее” става визитна картичка на Благоевградската област и е един от най-големите форуми в България за интерпретация на традицията на сцена.

 

Blagoevgrad.eu

Пирин Прес

Next Post

Прокурор Гешев с шокиращи разкрития за Иванчева - поискала от строител 500 хил. евро! Ръцете на кметицата светнали от маркираните пачки с парите

ср апр. 18 , 2018
Шефът на новата мегакомисия за борба с корупцията и отнемането на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев прави разтърсващи разкрития за вчерашния арест на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева, която бе арестувана с подкуп от 56 000 евро пред Спортната палата в 13.30 ч. след заградителни мероприятия на органите на реда […]